Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ​ Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκδήλωση στο Ν. Βουτζά για την έξαρση των τροχαίων.Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη.

Παλλήνη, 22/01/2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                  

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη                                              17ο χλμ. Λ. Μαραθώνος
Παλλήνη Τ.Κ. 15351
e-mail: ant.anatolikis@patt.gov.gr                                                    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Σε εκδήλωση στο Ν. Βουτζά για την έξαρση των τροχαίων παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη

Σε μία εξαιρετική εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα και την οδική συμπεριφορά, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αθλητικού Κέντρου Νέου Βουτζά, συμμετείχε, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού και του Αθλητικού Συλλόγου Ν. Βουτζά «Η Πρόοδος», καθώς και του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Μάτι», μετά την έξαρση των τραγικών τροχαίων που παρατηρείται στη Λ. Μαραθώνος αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, κάποια από τα οποία έγιναν αιτία να χαθούν ακόμη καιανθρώπινες ζωές.

Με κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης το: «Οδηγώ με το νου», βασικός ομιλητής ήταν ο διάσημος οδηγός αγώνων κ. Ιαβέρης (Αναστάσιος Μαρκουίζος), ο οποίος συγκλόνισε με την ομιλία του, όπως επίσης και η παρέμβαση του κ. Θάνου Βουλή, θύματος τροχαίου, ενώ τη διάσταση των μέτρων που πρέπει να ληφθούν παρουσίασε ο καθηγητής του ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγος Γιώργος Γιαννής, συντάκτης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη, κατά τη δήλωσή της, ανέφερε ότι:


«Η οδηγική συμπεριφορά είναι δείγμα πολιτισμού και κοινωνικήςπαιδείας και ευαισθησίας. Χρειάζεται σκέψη και εκπαίδευση σε ένα άλλο μοντέλο συμπεριφοράς, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία.

Η σημερινή εκδήλωση θεματικά περιλαμβάνει την εύστοχη όσο και επίκαιρη φράση «Οδηγώ με το νου». Ένας νους οφείλει,κατά τη στιγμή της οδήγησης, να είναι ανεπηρέαστος οργανικά αλλά και πνευματικά.
Να είναι απολύτως συγκεντρωμένος!

Επειδή μιλάμε για τροχαία ατυχήματα, δεν θα πρέπει να αποσυνδέσουμε από τον προβληματισμό μας τη συμπεριφορά των πεζών, όπως και τη μέριμνα της Πολιτείας για ένα ασφαλές οδικό δίκτυο, τόσο προληπτικά, όσο και κατασταλτικά.

Η Περιφέρεια, με την αρμόδια Διεύθυνσή της, μεριμνά για την κατασκευή και συντήρηση μέσων προστασίας του οδικού δικτύου της αρμοδιότητάς της.

Απαιτείται εγρήγορση, συνέπεια και υπευθυνότητα απ΄ όλους μας. Πολίτες-οδηγοί, κρατικοί οργανισμοί, πολιτειακοί και συλλογικοί φορείς οφείλουμε συνεργατικά να καταπολεμήσουμε τη λαίλαπα των τροχαίων ατυχημάτων».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Δήμαρχος ΡαφήναςΠικερμίου κ. Δήμητρα Τσεβά-Μήλα.

Επίσης, παρευρέθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος οδικής ασφάλειας κ. Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Δουβίτσας και η Γεν. Γραμματέας κ. Ελένη Νιαρχάκου. Από το Δήμο Μαραθώνος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κουλουμπής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μαρία Σπανού  και κ. Βασίλης Αχλάδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πολίτες εν Δράσει.

Ισχυρή ήταν και η εκπροσώπηση του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Ν. Βουτζά-Προβάλινθου (ΠΥΣΕΘ), που έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο.

Τέλος, μεγάλη ήταν η συμμετοχή καθώς και το ενδιαφέρον των κατοίκων του Νέου Βουτζά και του Ματιού που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Σχετικές αναρτήσεις

Καφές: Με νόμο της ΕΕ οι νέες αυξήσεις στην τιμή

lazaros lazaros

Τα τρία μέτρα για το ρεύμα – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν τον Αύγουστο

lazaros lazaros

Μέσα στο ανακαινισμένο γιοτ “Christina O” του Ωνάση που ενοικιάζεται με 700.000 ευρώ την εβδομάδα

lazaros lazaros