Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΕΛΛΑΔΑ

«Πωλητήριο» στο 20% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας βάζει η κυβέρνηση

Να εκποιήσει το 20% των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα ετοιμάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του σχεδίου ρευστοποίησης των ποσοστών που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στις τράπεζες. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του θέματος, οι οποίες όμως ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κίνηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου και στόχος της κυβέρνησης είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους μακροπρόθεσμους επενδυτές. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως αναφέρεται, κατέχει περίπου το 40% της Εθνικής Τράπεζας, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας βρίσκεται σχεδόν στα 5 δισ. ευρώ.

Εντέλει όμως η Αθήνα αποφάσισε να μην ρευστοποιήσει το σύνολο του ποσοστού που κατέχει. Βάσει του κυβερνητικού σχεδίου, το ελληνικό Δημόσιο θα πουλήσει το 15% μέσω δημιουργίας βιβλίου προσφορών και παράλληλα θα προσφέρει το υπόλοιπο 5% σε ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

Πάντως, το Bloomberg αναφέρει, ότι εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας και του ταμείου αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να επιταχύνει με το σχέδιο αποεπένδυσης, προκειμένου να δημιουργήσει ένα κλίμα ότι ο τραπεζικός κλάδος της χώρας επιστρέφει στην κανονικότητα
πηγη:left.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ιταλία: Φόρο στα «υπερκέρδη» των τραπεζών επιβάλλει η κυβέρνηση Μελόνι

lazaros lazaros

ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝ PENTELIKON MARATHON TRAIL RUN Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

lazaros lazaros

Σύσκεψη Προέδρων ΔΕΕΠ Αττικής & Προέδρων ΔΗΜ.Τ.Ο με τον Νίκο Χαρδαλιά

lazaros lazaros