Ανατολική Αττική
LIFESTYLE

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την μίσθωση της ιστορικής «Αίγλης» του Ζαππείου

Η «Αίγλη», ένα ιστορικό κτίριο στον καταπράσινο κήπο του Ζαπειου , αλλάζει «ιδιοκτήτη» και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μακρόχρονη ιστορία της.

Συγκεκριμένα, το συγκρότημα της «Αίγλης», που κτίστηκε στις αρχές του 1900 και σκοπός της ήταν να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τους Αθηναίους, έλαβε «πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εικοσαετή μίσθωσή της, προκειμένου να λειτουργήσει ως πολυχώρος εστίασης, αναψυχής, κινηματογράφου και διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

«Την 1η Μαρτίου 2024, σε συνεδρίασή της σε Τμήμα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 842/2024 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η συγκέντρωση, η οποία αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από την εταιρία FOODCORP INVESTMENTS ΑΕ, εταιρία του Ομίλου Κοπελούζου, και τη ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΕΕ επί της εταιρίας 1904 Α.Ε., κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

»Κύρια δραστηριότητα της 1904 ΑΕ είναι η ανακατασκευή, εκμετάλλευση και λειτουργία για είκοσι έτη του κτιριακού συγκροτήματος της “ΑΙΓΛΗΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ”, προκειμένου να λειτουργήσει ως πολυχώρος εστίασης, αναψυχής, κινηματογράφου και διοργάνωσης εκδηλώσεων. Η συγκέντρωση οδηγεί σε ποιοτική μεταβολή του ελέγχου επί της 1904 ΑΕ, καθώς επί του παρόντος ελέγχεται αποκλειστικά από τη ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΕΕ.

»Η ΕΑ έκρινε ότι δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές από τη συγκέντρωση, κι ως εκ τούτου δεν προκαλούνται αντι-ανταγωνιστικά οριζόντια, κάθετα ή συσπειρωτικά αποτελέσματα συνεπεία της πραγματοποίησής της. Ως εκ τούτου, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, η υπό κρίση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά».

πηγη:flash.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Υπογράφεται η χρηματοδότηση για το IRC στο Ελληνικό – Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ των €145 εκατ. (pics)

lazaros lazaros

Δύο κορυφαίες ορεινές πέτρινες κατοικίες που σέβονται την τοπική αισθητική

lazaros lazaros

Το «Black Wave Varkiza» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: Πότε ξεκινά και πόσα θα ξοδέψει για την Ακτή Βάρκιζας

lazaros lazaros