Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για νέα έργα σε νοσοκομείο της Αθήνας

Σε δημοπράτηση βγήκε και επίσημα το έργο “Αναδιαρρύθμιση και Επέκταση Ισογείου ΤΕΠ του Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ»” που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Αττικής.

Αναθέτουσα αρχή είναι η Διοίκηση 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Το ΤΑΙΠΕΔ είναι η διενεργούσα αρχή και ενεργεί κατ’ εντολή, για λογαριασμό και στο όνομα του δικαιούχου του Προγράμματος «Διοίκησης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας», εκτελώντας όλες τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες της αρμοδιότητας της αναθέτουσας αρχής στο όνομα και για λογαριασμό της μέχρι και την κατακύρωση της σύμβασης.

Το κόστος με Φ.Π.Α. είναι 11.757.945,80 ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 9.482.214,32 ευρώ). Η τιμή δεν είναι το μόνο κριτήριο ανάθεσης. Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το Έργο χρηματοδοτείται με πόρους που προέρχονται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Το αντικείμενο του έργου

Το έργο αφορά στην αναδιαρρύθμιση και επέκταση ισογείου ΤΕΠ του Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ» με σκοπό την λειτουργική του αναβάθμιση και την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει.

Πιο αναλυτικά η αναμόρφωση του ΤΕΠ περιλαμβάνει: α) Αναδιαρρύθμιση του υφισταμένου ΤΕΠ συνολικής έκτασης 970,00 m2 περίπου, β) Επιπλέον, προβλέπεται και προσθήκη κτιρίου κατ’ επέκταση του ΤΕΠ του Νοσοκομείου (κτ.Β), σε άμεση σύνδεση με αυτό.

Η προσθήκη κατ’ επέκταση θα στεγάσει την επέκταση του ΤΕΠ στο Ισόγειο που στο συγκεκριμένο σημείο είναι υπερυψωμένο σε σχέση με την οδό πρόσβασης (οδός Αγ. Θωμά) και θα περιλαμβάνει δύο Υπόγεια, όπου προβλέπονται κυρίως χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων καθώς και διάφοροι Βοηθητικοί και Αποθηκευτικοί χώροι. Το Κτίριο Β στο οποίο θα ενταχθεί η επέκταση του ΤΕΠ, θα πρέπει να διαθέτει δυνατότητα καθ’ ύψος προσθηκών 5 επιπλέον του ισογείου ορόφων.

Στο υπόστηλο υπερυψωμένο ισόγειο τμήμα της Επέκτασης θα ενταχθεί η ράμπα πρόσβασης των ασθενοφόρων οχημάτων στο ΤΕΠ, χώρος κλπ.

Στόχος της Αναδιαρρύθμισης είναι το Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου να αποκτήσει νέα λειτουργική Διάταξη, η οποία θα ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα με την αναδιαρρύθμιση του υφισταμένου ΤΕΠ, και για λόγους ολοκληρωμένης λειτουργίας αυτού, προβλέπεται και προσθήκη κτιρίου κατ’ επέκταση του υφιστάμενου και σε άμεση σύνδεση με αυτό.

Η ανέγερση του Κτιρίου Βπροβλέπεται σε περιοχή μεταξύ του υφισταμένου Κεντρικού Κτιρίου του Νοσοκομείου και του μικρού οικοπέδου ξένης ιδιοκτησίας, με πρόσοψη επί της οδού Αγ. Θωμά.

Το Κτίριο B αναπτύσσεται σε μία στάθμη Aνωδομής (Ισόγειο) και δύο Υπόγεια.

Οι κύριοι στόχοι της προσθήκης του κτιρίου είναι: α) Η δημιουργία νέας πρόσβασης ασθενών και ασθενοφόρων οχημάτων για το ΤΕΠ του Νοσοκομείου ώστε να αποσυμφορηθεί η Κεντρική Είσοδος του Κτιριακού Συγκροτήματος, β) Ο πλήρης διαχωρισμός του ΤΕΠ από Συγκρότημα ΤΕΙ που βρίσκεται στον Α’ Όροφο άνωθεν του υφισταμένου ΤΕΠ. Η πρόσβαση των ΤΕΙ παραμένει μέσω της Κεντρικής Εισόδου του Κτιριακού Συγκροτήματος, ενώ το ΤΕΠ θα αναπτύσσεται στο Ισόγειο.

Η σύνδεση με το Κεντρικό υφιστάμενο Κτίριο εξασφαλίζεται τόσο στην επαφή των δύο κτιρίων μεταξύ τους (υφιστάμενο και Κτ.Β), όσο και μέσω συνδετηρίου διαδρόμου στη στάθμη Ισογείου. Η κατακόρυφη επικοινωνία εξασφαλίζεται μέσω δύο κλιμακοστασίων, ενώ επιπλέον προβλέπονται δύο ασθενοφόροι ανελκυστήρες και ένας ανελκυστήρας ακαθάρτων.

Οι διάφορες λειτουργίες στο κτίριο χωροθετούνται ως εξής:

  • Επίπεδο -2: Χώροι Η/Μ Εγκαταστάσεων, Αποθηκευτικοί Χώροι.
  • Επίπεδο -1: Χώροι Η/Μ Εγκαταστάσεων, Αποθηκευτικοί Χώροι, Χώροι Ηλεκτρολόγου, Σιδηροτεχνίτου και Μηχανοτεχνίτου, Χώροι Φιαλών, Χώροι Αποβλήτων. Στη Στάθμη αυτή εξασφαλίζεται και η είσοδος-έξοδος υπηρεσιακών οχημάτων τροφοδοσίας του Νοσοκομείου, μέσω ράμπας η οποία θα οδηγεί από το επίπεδο +0,00 προς την Υπηρεσιακή Αυλή.
  • Επίπεδο 0: Στο επίπεδο αυτό προβλέπεται η νέα είσοδος του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Προβλέπεται δημιουργία πρόσβασης ασθενοφόρων από την οδό Αγ. Θωμά μέσω ράμπας εισόδου των ασθενοφόρων οχημάτων. Προβλέπεται χωροθέτηση όλων των λειτουργιών πρόσβασης – υποδοχής ασθενών του ΤΕΠ, όπως Υποδοχή, Διαλογή (triage), Αναζωογόνηση, Κοινωνικοί Λειτουργοί, αναμονή συνοδών, χώροι στάθμευσης φορείων και ασθενοφόρων κλπ καθώς και άλλοι χώροι ιστορικών εξετάσεων όπως Καρδιολογικό, Ακτινολογικό, Υπερηχογράφος.
  • Επίπεδα 1 ~ 5: Προβλέπεται, μελλοντικά, η καθ’ ύψος επέκταση του Κτ.Β σε Επίπεδα 1 έως και 5.

Υφιστάμενο αναδιαρρυθμιζόμενο κτίριο
Στο υπό Αναδιαρρύθμιση Τμήμα του ΤΕΠ, προβλέπεται χωροθέτηση δύο μεγάλων Εξεταστηρίων 11 και 14 κλινών αντιστοίχως, (με χώρους μονώσεων), Ορθοπεδικού Εξεταστηρίου, Αίθουσας Γύψου, ειδικού Εξεταστηρίου, χώρου Ελάσσονος Τραύματος (μικρό Χειρουργείο), Καρδιολογικού Εξεταστηρίου, Γυναικολογικού Εξεταστηρίου, Βραχείας Νοσηλείας 8 κλινών, Ακτινολογικού Εργαστηρίου, χώρου Υπερήχων, καθώς και γραφείων ιατρών, κοινωνικών λειτουργών κλπ.

 

πηγη.ypodomes

Σχετικές αναρτήσεις

Σαν σήμερα, πριν από 183 χρόνια, γεννήθηκε ένας από τους σπουδαιότερους Γάλλους ζωγράφους, ο Κλοντ Μονέ.

lazaros lazaros

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Ποινική δίωξη σε 23 άτομα για το δυστύχημα των Τεμπών – Οι 18 είναι δημόσιοι υπάλληλοι

lazaros lazaros

Πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο – Στη μάχη κατάσβεσης και εναέρια μέσα

lazaros lazaros