Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

Ρέντη: Πυροσβέστης εμπλέκεται στα επεισόδια – Διατάχθηκε έρευνα

Ένας πυροσβέστης επταετούς θητείας εμπλέκεται στα επεισόδια του Ρέντη όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ Γιώργος Λυγγερίδης και με απόφαση του υπαρχηγού της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τις 14 Μαΐου ο νεαρός πυροσβέστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, με τον κίνδυνο να αποταχτεί από το σώμα.

Συνολικά κατηγορείται για 28 αδικήματα, με πιο σοβαρά αυτό της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.-  ΕΘΝΟΣ

Επίσης κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών, εκβίαση, έκρηξη, ληστεία κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο 30χρονος πυροσβέστης
συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου του 2023, όπου έχασε την ζωή του ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.

Επεισόδια στο Ρέντη
Επεισόδια στο Ρέντη

Στη δικογραφία αναφέρεται, επίσης, πως μετά την λήξη των επιθέσεων φρόντισε να πετάξει τον σκούφοπου φορούσε και κάλυπτε μέρος των χαρακτηριστικών του προσώπου του. Τον αθλητικό σκούφο εντόπισαν οι αστυνομικοί, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» τον κατάσχεσαν και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας, οπού εντοπίστηκε γενετικό υλικό του πυροσβέστη. Κατά την εξέταση του στους αξιωματικούς της Αθλητικής Βίας, είχε αναφέρει πως πέταξε το σκούφο στην είσοδο του πάρκινγκ από φόβο για πιθανή ενοχοποίηση του, χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει κάτι.

Ωστόσο, τα στοιχεία της αστυνομίας για τη συμμετοχή του στην επίθεση ήταν αδιάσειστα και είναι ένας από τους εκατοντάδεςκατηγορούμενους της υπόθεσης.

Σχετικές αναρτήσεις

Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας. ” Ελιάν, ζωή μέσα από τα συντρίμμια” Ρένα Μαραζιώτη, “1922, με το κλειδί στον κόρφο” Ανθούλα Βαλβουρέλλη,!

lazaros lazaros

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ “ΠΑΠΠΑ” ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ: Σ’ εμάς οι ξένες γλώσσες παύουν να είναι ξένες!

lazaros lazaros

Ρώσοι μεγιστάνες: Πώς μεταβιβάζουν τις περιουσίες τους εν μέσω πολέμου

lazaros lazaros