Ανατολική Αττική
Διάφορα

Σάμος: Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου.Συνελήφθη ο χειριστής του

Ο χειριστής του ταχύπλοου ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους στα ανοιχτά της Σάμου, που κατευθυνόταν προς τα τουρκικά παράλια, πραγματοποίησε το Λιμενικό Σώμα το πρωί της Τρίτης (10/10).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ο χειριστής του ταχύπλοου στη θέα του περιπολικού σκάφους επιχείρησε να διαφύγει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ενώ ο χειριστής του ταχύπλοου επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού. Στη συνέχεια το πλήρωμα του λιμενικού σκάφους  προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη του 56χρονου αλλοδαπού χειριστή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο, ότι ύποπτο ταχύπλοο σκάφος κινείται με μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση τις βόρειες ακτές της ν. Σάμου.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το ανωτέρω σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Κουρούντερε – Αγίου Κωνσταντίνου ν. Σάμου και ο χειριστής του, στην θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επιχείρησε να διαφύγει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα προς τα έναντι τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία ο ανωτέρω δεν συμμορφώθηκε, ενώ προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς και επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και την σύλληψη του 56χρονου αλλοδαπού χειριστή του ταχύπλοου σκάφους για παράβαση του άρθρου 167 (βίας κατά υπαλλήλων) και 169 (απείθεια) του Π. Κ. .

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

πηγηhttps:BoatFishing.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Επος του ’40. Ρένα Πέτρου-Ποιήματα.Το Κλειδί.

lazaros lazaros

Ερευνητές ανακάλυψαν έναν νέο υπότυπο κατάθλιψης, τον “γνωστικό βιότυπο”

lazaros lazaros

Θλίψη: Μικρό δελφίνι ξεβράστηκε στην Παλιουριά.Έσπευσαν λουόμενοι αλλά δεν κατάφεραν να το σώσουν.

lazaros lazaros