Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Δημιουργία Εμβληματικού Θεματικού Πάρκου Παλαιοντολογίας.Ένα έργο παγκόσμιας σημασίας. Νίκος Παπαδάκης Αττική Πράσινη Περιφέρεια.

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία Καινοτομίας και Ανάδειξης Ταυτότητας Τόπου!!!

Ξεκίνησε η πλατφόρμα υποστήριξης του έργου δημιουργίας θεματικού πάρκου παλαιοντολογίας στο Πικέρμι, με τη μεθοδολογία της τετραπλής έλικας

Είναι πλέον διαθέσιμη στον ιστοχώρο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, η ειδική σελίδα για το ερευνητικό έργο «Πικέρμι 123», το οποίο έχει σκοπό τη δημιουργία ενός Εμβληματικού Θεματικού Πάρκου Παλαιοντολογίας στο Πικέρμι, την «Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας» όπως από δεκαετίες αποκαλείται διεθνώς από τους ειδικούς, σύμφωνα με την Απόφαση 30/5-9-2023 ΑΔΑ: 6ΣΥ6Ω16-ΣΩΝ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ σε, κ. Γεώργιος Θεοδώρου, που έχει συνδέσει επί δεκαετίες το όνομά του με τις ανασκαφές στην περιοχή, και κύρια ερευνητική ομάδα οι εξής:

Συντονίστρια η Ζωγραφιά (Έφη) Γιακουβάκη, Κοινωνιολόγος, Msc Πολεοδομία-Χωροταξία ΕΜΠ, Ερευνήτρια,

Σύμβουλος σχεδιασμού και ανάδειξης του έργου ο Μιχάλης Μπούργος, Σύμβουλος Μηχανικός Στρατηγικού – Χωρικού Σχεδιασμού και Καινοτομίας,

Υπεύθυνος εξωστρέφειας και επικοινωνίας και ερευνητής ο Μιχάλης Παναγιωτάκης, σύμβουλος πληροφορικής, αναλυτής διαδικτύου και δημοσιογράφος.

Το ερευνητικό έργο θα σχεδιάσει τα βήματα και τους τρόπους υλοποίησης ενός θεματικού πάρκου παλαιοντολογίας, το οποίο θα αποτελέσει κορυφαίο στοιχείο της ταυτότητας τόπου του Πικερμίου. Το έργο έχει σκοπό να αποτελέσει πυλώνα για την ανάπτυξή του Δήμου και να τον αναδείξει με έμφαση στον παγκόσμιο επιστημονικό χάρτη. Ευρήματα από το Πικέρμι βρίσκονται σε όλα τα μεγάλα μουσεία Παλαιοντολογίας και Φυσικής Ιστορίας του κόσμου, και είναι η ώρα μετά από 123 χρόνια συζητήσεων να αναδειχθούν και στον τόπο τους.

Για το ερευνητικό έργο θα χρησιμοποιηθεί η μεθοδολογία της Τετραπλής Έλικας, η οποία προβλέπει πέραν της συμμετοχής των φορέων ‘Ερευνας, της Διοίκησης και της Επιχειρηματικότητας, την εδραίωση του έργου σε ένα συλλογικό όραμα, όπως αυτό δυναμικά θα διαμορφωθεί με τη συζήτηση με την τοπική κοινωνία, τους φορείς του Πολιτισμού και της Κοινωνίας των Πολιτών.
Στα πλαίσια αυτά, έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του το Help Desk , που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του κτηρίου του ΟΤΕ (Εθνικής Αντιστάσεως 2, Ραφήνα 19009) και μπορείτε ήδη να επικοινωνήσετε με την ομάδα στο email: pikermi123hd@gmail.com.

Ο ιστοχώρος βρίσκεται στη διεύθυνση:

http://pikermi123.rafina-pikermi.gr/

Νίκος Παπαδάκης Αττική Πράσινη Περιφέρεια.

Δημιουργία Εμβληματικού Θεματικού Πάρκου Παλαιοντολογίας από τον Δήμο:Ραφήνας – Πικερμίου.

Ένα έργο παγκόσμιας σημασίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Πίτερ Χιγκς: Πέθανε ο νομπελίστας φυσικός που ανακάλυψε το «σωματίδιο του Θεού»

lazaros lazaros

Η NASA βρήκε τρόπο για να παράξει οξυγόνο στον πλανήτη Άρη (ΒΙΝΤΕΟ)

lazaros lazaros

Γερμανία: Δοκιμασία… υπομονής ο πληθωρισμός

lazaros lazaros