Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΡοή ειδήσεων

Στο Μινιόν το νέο «στρατηγείο» της Zara στην Ελλάδα

Σε λίγους μήνες -ενδεχομένως μέχρι τα φετινά Χριστούγεννα- ένα νέο Zara flagship store θα κόψει «κορδέλα» εγκαινίων στην ελληνική αγορά.

Λίγο μεγαλύτερο και ελαφρώς διαφορετικό από το κατάστημα των 5.000 τ.μ. που άνοιξε πριν λίγες μέρες στον εμβληματικό Πύργο του Πειραιά, το νέο giga Zara θα φιλοξενηθεί στο αναγεννημένο Μινιόν.

Η σχετική μισθωτική σύμβαση μεταξύ της Dimand, της ιδιοκτήτριας του θρυλικού πολυκαταστήματος, και της ITX Ελλάς, της ελληνικής θυγατρικής του κολοσσού της Inditex, πρόκειται να υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί η διευθέτηση κάποιων τεχνικών λεπτομερειών.

MINION, DIMAND, 04DEC2023

Στο νέο Μινιόν που πρόκειται να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό κτίριο μεικτών χρήσεων (καταστήματα, γραφεία και διαμερίσματα) με πιστοποίηση LEED Gold, οι εμπορικοί χώροι καταλαμβάνουν συνολικά περί τα 6.100 τ.μ., με το νέο Zara να έχει τη μερίδα του λέοντος (5.150 τ.μ.).

Το νέο κατάστημα θα αναπτυχθεί σε 4 επίπεδα: υπόγειο, ισόγειο, 1ος και 2ος όροφος και σε αντίθεση με το Zara flagship store στον Πύργο του Πειραιά δεν θα έχει τμήμα home.
Το νέο «στρατηγείο» και η γειτνίαση με τη ΔΕΗ

Εκτός από το εμπορικό τμήμα του νέου Μινιόν η ITX Ελλάς θα μισθώσει και γραφειακές εγκαταστάσεις στο ιστορικό κτίριο, δημιουργώντας εκεί το νέο της «στρατηγείο».

Υπενθυμίζεται ότι ακίνητο του Μινιόν, συνολικής επιφανείας 18.580 τ.μ., αποτελείται από τα κτήρια Α και ΒΓΔΕ επί των οδών Πατησίων, Σατωβριάνδου, Δώρου και Βερανζέρου. Οι γραφειακοί χώροι εμβαδού 7.700 τ.μ. καταλαμβάνουν τους υψηλότερους ορόφους των κτιρίων ΒΓΔΕ του Μινιόν, από τον 3ο έως τον 7ο, ενώ στο κτίριο Α, στη συμβολή των πεζοδρόμων Σατωβριάνδου και Δώρου, σε δεύτερο χρόνο θα αναπτυχθεί το οικιστικό project με τη δημιουργία 36-37 διαμερισμάτων εμβαδού 65-125 τ.μ., με τη λίστα των ενδιαφερομένων αγοραστών να αγγίζει ήδη τους 120.

Μεταξύ των μισθωτών των ορόφων γραφείων στο Μινιόν, πέραν της ITX Ελλάς, συμπεριλαμβάνεται και η ΔΕΗ. Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ έχει μισθώσει και το ανακαινισμένο, «καταπράσινο» κτίριο στη Χρήστου Λαδά 3, έδρα του Ομίλου Λαμπράκη μέχρι το 2004.

Επέκταση στις υφιστάμενες αγορές

Οι Ισπανοί που γνωρίζουν ιδιαίτερα καλά το κέντρο της Αθήνας και ειδικά την Ομόνοια, αφού τα κεντρικά γραφεία του ομίλου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Σταδίου 59 πάνω από το κατάστημα Zara, επανεξετάζουν την παρουσία τους στην περιοχή, ωστόσο προς το παρόν δεν θα αλλάξει το status.

Βεβαίως στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής «go big», ο όμιλος Inditex, στην ομπρέλα του οποίου περιλαμβάνονται τα εμπορικά σήματα Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka, θα συνεχίσει τον εξορθολογισμό του δικτύου και δη των μικρών σημείων λιανικής, τα οποία ενδεχομένως συγχωνευθούν ή διακόψουν λειτουργία.

Όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές κοντά στην ελληνική εταιρεία, στόχος είναι η επέκταση των brands του ομίλου στις υφιστάμενες αγορές είτε με relocation είτε προσθέτοντας μέτρα.

Σήμερα ο ισπανικός όμιλος ελέγχει δίκτυο 155 καταστημάτων στην Ελλάδα, εκ των οποίων 41 Zara και 10 Zara Home, με τη χώρα μας να είναι μεταξύ των αγορών με τους καλύτερους δείκτες.

Συνολικά το δίκτυο των καταστημάτων του ομίλου Inditex στο τέλος του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αποτελούνταν από 5.698 σημεία πώλησης σε 214 αγορές, διαβλέποντας ευκαιρίες περαιτέρω επέκτασης των εμπορικών χώρων του κατά 5%.

Στο τέλος της χρονιάς το ντεμπούτο του νέου Μινιόν

Ot.gr.Η έναρξη λειτουργίας του νέου Μινιόν, που αποκτήθηκε έναντι 25 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Dimand στο τέλος του 2021 ύστερα από πλειοδοτικό διαγωνισμό που διενήργησε η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie, αναμένεται στο τέλος της φετινής χρονιάς με τις εργασίες ανακατασκευής να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Την αναγέννηση του Μινιόν μετά από διεθνή διαγωνισμό έχει αναλάβει ο Μίνως Διγενής, ένας καταξιωμένος αρχιτέκτονας, ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Minos Digenis Arquitectos με έδρα στη Βαρκελώνη.

Σχετικές αναρτήσεις

Έδεσε στην Σούδα το θηριώδες αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «Gerald Ford» – Στα Χανιά 6.000 Αμερικανοί ναύτες | Photos

lazaros lazaros

Κόπηκε στα δύο το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

lazaros lazaros

The Sphere – Λας Βέγκας: Ο νέος χώρος ψυχαγωγίας του μέλλοντος κόστισε 2,5 δισ. δολ. (vids)

lazaros lazaros