Ανατολική Αττική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Τα γκαζέπο απαγορεύονται στις παραλίες!!!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΓΑΡΑΣ

Απαγορεύονται τα γκαζέπο (βλ. φωτο) στους κοινόχρηστους χώρους αιγιαλού και παραλίας που παραχωρούνται για να τοποθετηθούν ομπρέλες και ανάκλιντρα (ξαπλώστρες). Επιτρέπονται μόνο ομπρέλα με τραπεζάκι και 2 ξαπλώστρες. Αυτό προκύπτει από απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε πρόσφατο σχετικό ερώτημα.

Σε απάντηση της γενικής γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας Κας Νάγιας Κόλλια, στη σχετική επιστολή, την οποία κοινοποιεί και στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφέρονται τα εξής:
Στην με αριθμ. 38609 ΕΞ 2023 ΦΕΚ 1432/Β/1Ο.Ο3.2Ο23 Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό όρων, προϋποθέσεων και τεχνικών θεμάτων για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, και συγκεκριμένα στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4 «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ» προβλέπεται ρητά ότι:
«Στους κοινόχρηστους χώρους αιγιαλού και παραλίας που παραχωρούνται για να τοποθετηθούν ομπρέλες και ανάκλιντρα (ξαπλώστρες), ως «σετ» νοείται ο συνδυασμός 1 ομπρέλα με τραπεζάκι και 2 ξαπλώστρες τοποθετημένες εκατέρωθεν του ιστού. Για τις ανάγκες των υπολογισμών προβλέπεται ότι ένα τέτοιο τυπικό σετ καταλαμβάνει κατ’ ελάχιστον επιφάνεια 5,0 τ.μ. (ξαπλώστρα+ομπρέλα-τραπεζάκι+ξαπλώστρα)».

 

 

artemispatainmotion.blogspot.com

Σχετικές αναρτήσεις

Βίντεο: Η κάμερα της ΕΡΤ στις εργασίες για την διάνοιξη της «Γραμμής 4» του Μετρό, 40 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.

lazaros lazaros

Βανίτα Σωφρόνη.Επιτυχημένη με πολύ κόσμο η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτα της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Μαραθώνος.

lazaros lazaros

Βερολίνο:Σοβαρά Επεισόδια Μεταξύ Ελλήνων Οπαδών.

lazaros lazaros