Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Τελικός Europa Conference League:5 έως 7 ζώνες ζώνες ασφαλείας γύρω από το γήπεδο.Αστυνομική δύναμη θα ξεπερνά τα 3000 άτομα.Αποκλειστικά με διαπίστευση η πρόσβαση στο χώρο

Την τελική του μορφή παίρνει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν για τον τελικό του Europa Conference League μεταξύ του Ολυμπιακούκαι της Φιορεντίνα, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη  29η Μαΐου στην ΟPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε μια ακόμη σύσκεψη χθες στην Κατεχάκη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη με τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ ΑΣ, συζητήθηκαν  ζητήματα που θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί  έως την ημέρα του τελικού.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε πως θα κινηθούν οι οπαδοί των δυο ομάδων από τα σημεία συγκέντρωσης μέχρι το γήπεδο και συγκεκριμένα οι φίλαθλοι του ΟΣΦΠ οι οποίοι θα μετακινηθούν με τον ηλεκτρικό από το σταθμό του Φαλήρου μέχρι τα Πευκάκια ενώ οι Ιταλοί από το ΟΑΚΑ πιθανότατα μέσω του  Σταθμού  Ειρήνη θα φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται, ότι θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια του ηλεκτρικού ενώ θα ζητηθεί παράταση στο ωράριο λειτουργίας για να γίνει ομαλά η αποχώρηση των φιλάθλων.

Εντωμεταξύ, γύρω από το γήπεδο θα υπάρχουν 5 έως 7 ζώνες ελέγχου.

Κανείς δεν θα μπορεί να προσεγγίσει τον χώρο διεξαγωγής του αγώνα χωρίς εισιτήριο.

Ο έλεγχος θα γίνεται με σκανάρισμα με φορητά μηχανήματα. Η τελευταία ζώνη ελέγχου θα είναι περίπου 70 μέτρα πριν το γήπεδο.

Η αστυνομική δύναμη θα ξεπερνά τα 3000 άτομα. Επίσης, επειδή στο γήπεδο δεν υπάρχει περίφραξη αποφασίστηκε η τοποθέτηση μεταλλικού φράχτη περιμετρικά του σταδίου.

Παράλληλα, στη σύσκεψη συζητήθηκε και τι θα ισχύσει με τη μετακίνηση των επίσημων προσώπων , τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό που θα βρεθούν στο γήπεδο

Το γήπεδο μετά τους προβλεπόμενους ελέγχους θα σφραγιστεί την Κυριακή από την Αστυνομία και τα στελέχη της UEFA.

Τέλος, πέρα από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ανακοινωθούν το επόμενο 24ωρο θα ληφθούν μέτρα και στο κέντρο της Αθήνας, όπου έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις πριν και κατα την ημέρα του τελικού.

Επιπλέον, εκτός από τα εμφανή μέτρα αστυνόμευσης, πάνω από το λεκανοπέδιο θα ανοίξει ένα αόρατο πλέγμα ασφάλειας. Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας είναι σε συναγερμό και συστήματα ANTI-DRONES σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

Σχετικές αναρτήσεις

Βίντεο: Αστυνομικοί έσωσαν άνδρα από έμφραγμα στη Γλυφάδα -Το ευχαριστώ της συζύγου του

lazaros lazaros

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Ποινική δίωξη σε 23 άτομα για το δυστύχημα των Τεμπών – Οι 18 είναι δημόσιοι υπάλληλοι

lazaros lazaros

Ευρωμπάσκετ 1987: Σαν σήμερα η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης!

lazaros lazaros