Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Υπουργικό Συμβούλιο – Κ. Μητσοτάκης: Μπόνους παραγωγικότητας 15% στους δημοσίους υπαλλήλους -Το σχέδιο «Μια Ελλάδα για όλους»

To πριμ αποδοτικότητας 15% στους δημοσίους υπαλλήλους, η Εθνική στρατηγική για τα ΑμεΑ, η αποδοτικότητα των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η λήξη της προθεσμίας για επιστολική ψήφο και o εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης, ήταν τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο .Για «πορεία αλλαγών με μεγαλύτερη ένταση ενόψει ευρωεκλογών» μίλησε ο Πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι είναι το προ- τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο ενόψει των ευρωεκλογών όπου «θα κριθεί πόσο σταθερό είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε να παραμείνει σε τροχιά προόδου».

Το bonus παραγωγικότητας

Μετά τις αυξήσεις μισθών και επιδομάτων που ισχύουν από 1/1/2024, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα ενίσχυση των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριμ αποδοτικότητας 15% στους δημοσίους υπαλλήλους.

Το bonus παραγωγικότητας θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Θα καθορίζονται δείκτες μέτρησης απόδοσης και οι προϊστάμενοι θα προτείνουν τους δικαιούχους για πριμ ανάμεσα σε 400.000 υπαλλήλους. Το 40% του ποσού της ανταμοιβής θα κατανέμεται ισομερώς σε εργαζομένους και το 60% ανάλογα με την προσφορά του καθενός. Το bonus θα ισχύει οριζοντίως στο Δημόσιο και στόχος της ρύθμισης είναι να λειτουργήσει ως ένα επιπρόσθετο κίνητρο για την αύξηση της παραγωγικότητας του Δημοσίου, αλλά και για να μην αισθάνονται «ριγμένοι» όσοι υπάλληλοι προσπαθούν και αποδίδουν.

Η εισήγηση του πρωθυπουργού

Ξεχωρίζω και το σχέδιο «Μια Ελλάδα για όλους» για τα ΑμεΑ, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του, αναφερόμενος στο σχέδιο «Μια Ελλάδα για όλους», που όπως είπε, περιλαμβάνει 170 δράσεις για συμπολίτες με αναπηρία με σκοπό τη «διπλή σύγκλιση δηλαδή να καλύψει χαμένο έδαφος και τα εθνικά δεδομένα να προσεγγίσουν ευρωπαϊκούς μέσους όρους αλλά και να ευθυγραμμιστεί η ποιότητα ζωής με τους υπόλοιπους πολίτες».

Για το νομοσχέδιο για τονδικαστικό χάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μεταρρύθμιση που καθυστέρησε εδώ και 150 χρόνια. «Αυτή τη μεγάλη τομή προωθούμε ώστε να μειωθεί έως και κατά 30% ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης μέχρι το 2027. Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και το νομοσχέδιο για το Συμβούλιο της Επικρατείας που εισάγει ο υπουργός Δικαιοσύνης προς την κατεύθυνση ενός πιο λειτουργικού κράτους, είπε.

Προχωράμε κανονικά στη διαδικασία ανάδειξης νέων διοικήσεων στον Δημόσιο Τομέα, παρά τις αντιδράσεις και για πρώτη φορά με ευθύνη ΑΣΕΠ έχουν εξεταστεί πάνω από 1000 υποψήφιοι, είπε ο πρωθυπουργός.

Αφού υπενθύμισε την επιτυχία της επιστολικής ψήφου με 180.000 αιτήσεις και προθεσμία που λήγει τα μεσάνυχτα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο χρόνο που απομένει ως τις ευρωεκλογές και σχολίασε ότι βλέπει λεφτόδεντρα να φυτρώνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα στον κήπο της αντιπολίτευσης. Εμείς μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, τόνισε και αναφέρθηκε εκτός των άλλων, στις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Από σήμερα και η νέα έκδοση του e katanaloti όπου συγκρίνονται τιμές μεταξύ 3.000 διαφορετικών κωδικών που αποτελεί σημαντική αναβάθμιση,, όπως είπε ο πρωθυπουργός, ζητώντας μάλιστα από τους πολίτες να το αξιοποιούν περισσότερο «καθώς η μεγαλύτερη διαφάνεια οδηγεί και σε περισσότερο ανταγωνισμό».

«Με κάθε τρόπο μένουμε δίπλα στο πολίτη αναγνωρίζοντας ως μεγάλο πρόβλημα την ακρίβεια αλλά με σημαντικά βήματα που πρέπει να υπενθυμίζουμε», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Σχετικές αναρτήσεις

Γιατί το “Economist” ανέδειξε την Ελλάδα “Χώρα της χρονιάς για το 2023”

lazaros lazaros

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ. ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ «Πετυχαίνουμε τους στόχους μας, αναβαθμίζουμε το περιβάλλον»

lazaros lazaros

Ισραήλ.Την απάντηση του εναντίον του Ιράν εξέτασε το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, που συνεδρίασε τη Δευτέρα.

lazaros lazaros