Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Στο τραπέζι η επιστράτευση επιπλέον 500.000 ανδρών

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκιδήλωσε την Τρίτη ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ζητήσει να επιστρατευτούν επιπλέον 450.000 με 500.000 άνδρες, αλλά τόνισε ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ουκρανός ηγέτης ανέφερε σε συνέντευξη τύπου στο Κίεβο ότι η ηγεσία των ένοπλων δυνάμεων και η κυβέρνηση αναμένεται να συζητήσουν αυτό το πολύ «ευαίσθητο ζήτημα της στρατολόγησης» και εν συνεχεία θα το εξετάσει το κοινοβούλιο.

 

Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι μια τέτοιας έκτασης επιστράτευση θα απαιτούσε επιπρόσθετη χρηματοδότηση.

 

O ίδιος εξέφρασε ακόμα τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί η ζωτικής σημασίας στρατιωτική και οικονομική στήριξη από τις ΗΠΑ και τηνΕυρωπαϊκή Ένωση. 

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά πάνω σε αυτό και είμαι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ δεν θα μας προδώσουν» υπογράμμισε. Σημείωσε ακόμα ότι αναμένει ότι η Ε.Ε. θα εγκρίνει το πακέτο βοήθειας των 50 δισ. ευρώ.

Ο Ζελένσκι σημείωσε ακόμα ότι κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, αλλά τόνισε ότι η Ουκρανία θα κερδίσει πιο γρήγορα αν παραμείνει δυνατή. Yποστήριξε δε ότι δεν έχει αρχίσει η ήττα της Ουκρανίας, λέγοντας ότι η χώρα είχε βρεθεί σε πιο δύσκολη θέση στο παρελθόν.

Όσον αφορά το ζήτημα των βουλευτικών εκλογών, ο Ζελένσκι επανέλαβε ότι δεν μπορούν να διενεργηθούν εν καιρώ πολέμου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε παράλληλα τη Ρωσία ότι δεν θέλει την ειρήνη, καθώς όπως είπε αν το ήθελε αυτό δεν θα έλεγε ότι δεν έχουν αλλάξει οι στρατιωτικοί της στόχοι στην Ουκρανία.

πηγη:euro2day

Σχετικές αναρτήσεις

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ROBOT EXPERTS

lazaros lazaros

Τοπική σύμβουλος του Δήμου Ραφήνας από το 2019. Τομεάρχης Τουρισμού ΔΕΕΠ Β/Ανατολικής Αττικής.

lazaros lazaros

Τον τερματισμό της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ανακοίνωσε ο νέος Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο

lazaros lazaros