Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση από την «Κίνηση Πολιτών για τις παραλίες» στον Δήμαρχο Πάρου

Η «Κίνηση Πολιτών για τις παραλίες» με δελτίο Τύπου που εξέδωσε απαντάει στην ανακοίνωση του δημάρχου Πάρου, αναφέροντας τα εξής:

«Ο δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος, μετά την εισαγγελική παραγγελία, εξέδωσε ανακοίνωση ισχυριζόμενος ότι η παρέμβαση των αρχών έγινε με δική του πρωτοβουλία, γεγονός που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.
Ο νόμος ορίζει για τους δημάρχους σοβαρότατες αρμοδιότητες σχετικά με τον έλεγχο των παραλιών. Ο επί εννέα χρόνια δήμαρχος του νησιού ΔΕΝ έχει ασκήσει τα καθήκοντα του αυτά και έχει αφήσει τις παραλίες στο έλεος των επιχειρηματιών που δρουν ανενόχλητοι. Αυτό είναι γεγονός αναντίρρητο και το γνωρίζουμε ΟΛΟΙ.
Εφέτος το καλοκαίρι, οι Παριανοί αγκάλιασαν με θέρμη τις δράσεις της Κίνησης Πολιτών και παλεύουν για την ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες και την τήρηση της νομιμότητας.
Ο κ. Κωβαίος παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις μας, επέλεξε να παραμείνει απών από τις κινητοποιήσεις μας. Μέχρι χθες διακήρυττε δημόσια ότι “υπάρχουν και άλλες παραλίες για να πάμε” και πως “οι ομπρελοξαπλώστρες έχουν ζήτηση”.
Η εισαγγελική παραγγελία αναφέρει ότι η εισαγγελέας ενημερώθηκε από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου.
Συμπερασματικά:
1. Ο δήμαρχος του νησιού ψεύδεται.
2. Ο δήμαρχος του νησιού είναι απών και δεν εφαρμόζει το νόμο.
3. Ο δήμαρχος αδυνατώντας να παρακάμψει την προφανή επιτυχία της δράσης των πολιτών προσπαθεί να την εμφανίσει ως δική του για να αποκομίσει προεκλογικά οφέλη.
Ζητάμε την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την ελεύθερη πρόσβαση και την αποκατάσταση της νομιμότητας σε ΟΛΕΣ τις παραλίες, και δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε στο στόχο μας, είτε το θέλει ο δήμαρχος είτε όχι».

fonitisparou.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ανατροπή με τη σύλληψη του 48χρονου στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” – Αφέθηκε ελεύθερος

lazaros lazaros

Επικίνδυνη αποστολή εκτός έδρας μετά από 52 χρόνια – Ο Kissinger πήγε στην Κίνα γιατί έχει πολύ σοβαρούς λόγους να… ανησυχεί

lazaros lazaros

Eurovision 2024: Βάζει πλώρη για πεντάδα η Σάττι; Τα νέα προγνωστικά και το εύρημα που θα σαρώσει

lazaros lazaros