Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

ΕΟΠΥΥ: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας

Με 7μελή αντιπροσωπεία του Υπουργείου Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Ιαπωνίας συναντήθηκε η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στο Μαρούσι.

Στη διάρκεια της συνάντησης η Διοικήτρια αναφέρθηκε στην προσήλωση του ΕΟΠΥΥ για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ασφαλισμένων σε φαρμακευτικά, ιατροτεχνολογικά προϊόντα και σε υπηρεσίες υγείας τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για εξωστρέφεια.

Επεσήμανε επίσης τις εξοικονομήσεις που έχουν επιτευχθεί μέσω των διαδικασιών διαπραγμάτευσης.

Στη συνέχεια στελέχη του Οργανισμού ανέλυσαν την δομή της φαρμακευτικής περίθαλψης, τις ειδικότερες πολιτικές τιμολόγησης και αποζημίωσης φαρμάκων και χαρτογραφήθηκε η πορεία ενός φαρμάκου από την στιγμή της αδειοδότησης μέχρι την αποζημίωσή του.

Ειδικότερα, ειδική μνεία έγινε στις τεχνικές αποζημίωσης ιατροτεχνολογικών προϊόντων και δόθηκε έμφαση στη διευκόλυνση της πρόσβασης των ασθενών στις αναγκαίες για αυτούς θεραπείες βελτιώνοντας τις υπηρεσίες υγείας τόσο μέσω των φαρμακείων ΕΟΠΥΥ όσο και της επέκτασης της κατ’οίκον αποστολής φαρμάκων.

πηγη:iatropedia.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 5,2 βαθμών στην Μαλάτια της Ανατολικής Τουρκίας

lazaros lazaros

Προεδρος στο τοπικό της κοινότητας Ραφηνας. Αντιπρόεδρος στον εμπορικό σύλλογο. Γενικός Αρχηγός στην ομάδα μπάσκετ του Αργοναύτη Ραφήνας

lazaros lazaros

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού

lazaros lazaros