Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΔιάφοραΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νάξος.Φωτιά στην Κεραμωτή. Μάχη με το χρόνο, δύο μέτωπα ανοιχτά, απαγόρευση μετακίνησης.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και όλοι κοιτάζουν τον ουρανό…

Τα Canadair έρχονται για μία ακόμη φορά για να ρίξουν νερό και να τιθασεύσουν την φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Παρασκευής με επίκεντρο την λαγκάδα της Κεραμωτής και αφού πέρασε από τους Σίφωνες πηγαίνει προς Απείρανθο…

Η ατμόσφαιρα; Αποπνικτική. Ο συνδυασμός της υψηλής θερμοκρασίας (36 βαθμοί) της έντασης των ανέμων (στα 5 μποφόρ) και της απουσίας περισσότερων στελεχών της Πυροσβεστικής όταν δημιουργήθηκαν τα δύο μέτωπα προκαλεί μία εικόνα που σε στεναχωρεί.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 οχήματα με 38 πυροσβέστες, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Οι επιχειρήσεις ενισχύθηκαν με 2 οχήματα και 8 πυροσβέστες που έφθασαν στο νησί από Σύρο και Πάρο. Την προσπάθεια ενισχύει και πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων, όπως και υδροφόρες από Δήμο και Επαρχείο.

Ο ήχος των Canadair αφήνει ελπίδες.

Η διακοπή του ρεύματος στα χωριά αποτέλεσμα της φωτιάς σε κολώνες της ΔΕΗ. Προβλήματα και με την κινητή τηλεφωνία.

Νωρίτερα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ανακοίνωσή του ανέφερε: “Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κεραμωτής. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβάλλουν προσπάθειες για τον έλεγχο της πυρκαγιάς με εναέρια και χερσαία μέσα.
Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή στην ορεινή Νάξο.
Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων να αποφύγουν την κατεύθυνσή τους από την Μονή και την Απείρανθο προς τον Σταυρό της Κεραμωτής”.

Σχετικές αναρτήσεις

Δευτέρα 31 Ιουλίου ξεκίνησε η Προετοιμασία.ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΤΡΙΓΛΙΑ.

lazaros lazaros

Σύλλογος Κρητών Ραφήνας Πικερμίου.

lazaros lazaros

Τέλος στο blitzkrieg του αερίου, η Γερμανία συνετρίβη από τη Ρωσία – Ευρωπαίοι, πετάξτε με Aeroflot, η ατμομηχανή σας κάηκε

lazaros lazaros