Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ Μιχ. Σταυριανουδάκης – Αναμένεται παραίτηση του Γεν. Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ

Την παραίτηση του από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών υπέβαλε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για το ζήτημα της διαρροής ηλεκτρονικών διευθύνσεων ομογενών προς την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος. Προηγήθηκε η απόφασή της κ. Ασημακοπούλου να μην συμμετάσχει στις ευρωεκλογές καθώς όπως σημείωσε δεν θα ήθελε άθελα της να πλήξει τον θεσμό της επιστολικής ψήφου. Πάντως η κυβέρνηση διαμηνύει ότι σε καμία περίπτωση η διαρροή δεν σχετίζεται χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, καθως ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά mailsαπό την ευρωβουλευτή της ΝΔ Αννα Μισελ Ασημακοπούλου, παράλληλα με αυτές της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και του υπουργείου εσωτερικών, οπως είπε και δημοσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη, το Μαξίμου και ο ίδιος έκαναν τη δικη τους «έρευνα» για το τι έχει συμβεί.

Τελικά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τη λίστα (επρόκειτο για emails κάποιων εκλογέων του 2023), η κα Ασημακοπούλου απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Όπως αποδεικνύεται σε καμία περίπτωση η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός κινούμενος πάντα με βάση τις δικές του αξίες, ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση και για αυτό, η μεν Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε εαυτήν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο που σήμερα είναι Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της Ασημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο καθώς και το έργο του Σταυριανουδάκη στο Εσωτερικών, αλλά είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.

πηγη:ertnews

Σχετικές αναρτήσεις

Μη κρατικά πανεπιστήμια: 41 ερωτήσεις και απαντήσεις για την εισαγωγή και τη φοίτηση

lazaros lazaros

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Από τη ΛΑΡΚΟ κανείς δεν θα μείνει στον δρόμο. Διασφαλίζουμε την εργασία όλων»

lazaros lazaros

Κρήτη: Λάδι ούτε για το φαγητό φέτος – Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί

lazaros lazaros