Ανατολική Αττική
ΑΘΛΗΤΙΚΑΡοή ειδήσεων

Πόλο: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η εθνική εφήβων

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στέφθηκε η εθνική ομάδα εφήβων στο πόλο καθώς επικράτησε της Σερβίας με 9-8, στη Μανίσα της Τουρκίας.

Οι αθλητές του Ηλία Μαχαίρα έκαναν το δύο στα δύο απέναντι στους Σέρβους, αφού τους είχαν νικήσει και στη 2η αγωνιστική για τον Β΄ όμιλο στην ίδια διοργάνωση με 11-9. Έτσι οι έφηβοι Έλληνες πολίστες έγραψαν μια ακόμα λαμπρή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού πόλο.

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων και, παράλληλα, το πρώτο χρυσό σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση για το ελληνικό πόλο, που πρωταγωνίστησε και αυτό το καλοκαίρι.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία που νίκησε στον «μικρό» τελικό 14-8 την Ουγγαρία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυναμικά στον τελικό και με βασικό όπλο την άμυνα προηγήθηκε με ένα σερί 6-0, ενώ το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 6-1 υπέρ της εθνικής Ελλάδας.

Στο τρίτο επτάλεπτο οι Σέρβοι κατάφεραν να μειώσουν σε 6-4 και 7-5, αλλά οι Έλληνες κατάφεραν να ξεφύγουν και πάλι μέχρι το 9-5. Οι αντίπαλοι μείωσαν σε 9-8 και απείλησαν με ισοφάριση στο φινάλε, αλλά η Ελλάδα κράτησε τελικά το υπέρ της αποτέλεσμα και σήκωσε το τρόπαιο.

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-0, 1-4, 2-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Κρατημένος, Λυκούδης 2, Κόκκινος 1, Καρατζάς 2, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 1, Χωματάς, Μητράκης, Σιαμάς, Μπέλεσης, Μαραγκουδάκης, Μαυριόπουλος.

ΣΕΡΒΙΑ: Ντίμκοβιτς, Μποντίρογκα, Νοβάκοβιτς 1, Ιτσίτοβιτς, Σπάσοβιτς, Γκλάντοβιτς 3, Λάζιτς, Κόγιτς, Αντάμοβτς 2, Μπόσκοβιτς 1, Κρίστιτς 1, Ντίμιτς, Σάβιτς.

bestnewsgreece

Σχετικές αναρτήσεις

Βασίλης Πιστικίδης. Μετεκλογικό…

lazaros lazaros

Ο Goran Bregovic στις 17 Ιουλίου, για ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ συναυλία, στην Ελλάδα στο Κολυμβητήριο Ραφήνας.

lazaros lazaros

ΚΛΑΊΡΗ ΣΑΡΑΝΤΆΚΟΥ, ΑΝΑΝΈΩΣΗ -ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ , υποψήφια Δημάρχος στα 3Β παρουσίασε Τρίτη 13/9 το συνδυασμό τής.Ο τόπος της εκδήλωσης το Notos lounge στη Βούλα είχε και σημειολογικό χαρακτήρα αφού η έκταση φιλέτο ανήκει στην εταιρεία “φάντασμα” ΜΕΕΚΒ και όχι στο Δήμο 3Β.

lazaros lazaros