Ανατολική Αττική
ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

Συγκίνηση για το απίθανο κατόρθωμα του Ταϊγανίδη

Το γύρο του κόσμου έκανε το απίθανο κατόρθωμα του Παραολυμπιονίκη μας, Χαράλαμπου Ταϊγανίδη ο οποίος κολύμπησε 250χλμ στη θάλασσα, από τη Σούδα μέχρι τη Σητεία σε μια προσπάθεια πρωτόγνωρη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Η προσπάθεια του Ταϊγανίδη ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου από το λιμάνι της Σούδας στα Χανιά και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στη Σητεία. Ο ίδιος δήλωσε ότι πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής «Ήταν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ένα εγχείρημα το οποίο το ήθελα πάρα πολύ, προσπάθησα και έβαλα όλες τις δυνάμεις μου να το φέρω εις πέρας. Ήταν μια απόσταση 250 χιλιομέτρων από το λιμάνι των Χανίων προς το λιμάνι της Σητείας. Ήταν ένα όνειρο ζωής και τα μηνύματα τα οποία ήθελα να περάσω όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν ότι τα όνειρα δεν έχουν όρια και ό,τι μπορούμε να το ονειρευτούμε μπορούμε να το καταφέρουμε αρκεί να έχουμε πίστη, υπομονή και επιμονή και να στοχεύουμε πάντα ψηλά».
Τον Ταϊγανίδη στη Σητεία υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης που και αυτός δεν έκρυψε τη συγκίνηση του για το κατόρθωμα του άλλοτε συναθλητή του (χρυσοί Παραολυμπιονίκες και οι δύο στην κολύμβηση).
Την προσπάθεια του Ταϊγανίδη από την αρχή μέχρι το τέλος στήριξε το σωμετείο Μεγαλόνησος ΑμεΑ, το οποίο αναφέρει: «Ο πρόεδρος Γιώργος Καπελλάκης και το Δ.Σ του σωματείου μας, συγχαίρουν τον αθλητή της κολύμβησης Παραολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή , Χαράλαμπο Ταιγανίδη για το εγχείρημα του να κολυμπήσει από τα Χανιά ως τη Σητεία διασχίζοντας μια απόσταση 250 km. To σωματείο μας στήριξε την προσπάθεια  του αθλητή Χαράλαμπου Ταιγανίδη τόσο κατά της διάρκεια  της προετοιμασίας του όσο και κατά το χρονικό διάστημα που διήρκησε το εγχείρημα του αθλητή».

πηγη:http://paralympic.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Deutsche Bank: Ροκανίζει τα κέρδη του 2023 το Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά οι επιδόσεις είναι ισχυρές

lazaros lazaros

Mεγάλη ναυτική κρίση χτυπά την παγκόσμια οικονομία – Υπό κατάρρευση ο σημαντικότερος εμπορικός διάδρομος του κόσμου

lazaros lazaros

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Οι 7+1 αλλαγές για συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ και προσωπική διαφορά

lazaros lazaros