Ανατολική Αττική
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΡοή ειδήσεων

Το Φεστιβάλ Βιβλίου επιστρέφει «σπίτι» του

Η «Γυναίκα – πολυσύνθετο ανάγνωσμα» είναι το κεντρικό αφιέρωμα του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου το οποίο εφέτος επιστρέφει «σπίτι» του, μετά από δέκα χρόνια, στο Πεδίον του Άρεως.

Μισό αιώνα ζωής και μια επιπλέον χρονιά κλείνει εφέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου το οποίο επιστρέφει «σπίτι» του, στο Πεδίον του Άρεως, δέκα χρόνια μετά την τελευταία χρονιά που η μεγάλη γιορτή του βιβλίου είχε πραγματοποιηθεί εκεί. Η επιστροφή της μεγάλης διοργάνωσης στο Πεδίον του Άρεως εγκαινιάζει τη νέα εποχή του Πάρκου το οποίο αναβαθμίζεται μέσα από μια σειρά έργων, όπως αναφέρει στο Liberal ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, μιλώντας μας για το κεντρικό αφιέρωμα του Φεστιβάλ Βιβλίου 2023, με τίτλο «Γυναίκα – πολυσύνθετο ανάγνωσμα».

«Το Φεστιβάλ είναι επικεντρωμένο στην προσφορά των γυναικών στις Τέχνες και τα Γράμματα, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο πέρασμα των χρόνων και στο σήμερα, στους πολλαπλούς ρόλους των γυναικών» εξηγεί στο Liberal ο κ. Αγγελάκης και εμείς παρατηρούμε την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του Φεστιβάλ, που κοσμούνται με έργο του Γιώργου Ρόρρη, απεικονίζοντας μια γυναίκα να διαβάζει στεκούμενη όρθια.

Το Φεστιβάλ «ανοίγει τις πύλες του» στο Πεδίον του Άρεως την 1η Σεπτεμβρίου και ρίχνει αυλαία στις 17 του μήνα, διάστημα κατά το οποίο υποδέχεται τους φίλους του βιβλίου και προσελκύει νέους αναγνώστες. Στον αναμορφωμένο και ιστορικό –για το βιβλίο– χώρο, θα στηθούν 275 περίπτερα στα οποία οι 210 εκδότες θα παρουσιάσουν εκατοντάδες τίτλους βιβλίων, το δε πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα, μεταξύ άλλων.

Μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν το στρογγυλό τραπέζι «Οι γυναίκες στην ακαδημαϊκή κοινότητα» (1/9) σε συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών, το επίσης στρογγυλό τραπέζι «Η Γυναίκα στην έβδομη τέχνη» (3/9), βραδιά σύγχρονης γυναικείας ποίησης (5/9), η εκδήλωση «Γυναικείες μορφές της πορτογαλικής λογοτεχνίας του 20ου και 21ου αιώνα» (12/9), συναυλία με την υψίφωνο Κρίστυ Καθαρίου, εκδήλωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κόμικς, διημερίδα πρωτοεμφανιζόμενων λογοτεχνών.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το Πεδίον του Άρεως όπου το Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείτο επί χρόνια και είχε συνδεθεί με τη συγκεκριμένη γειτονιά της Αθήνας, είχε επίσης λάβει χώρα στον Κήπο του Ζαππείου και στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το Φεστιβάλ επιδιώκει για ακόμη μία χρονιά, να επιτελέσει τον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό του στόχο, με τη συμπαράσταση όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την προβολή του βιβλίου, αλλά, κυρίως, με την υποστήριξη των φίλων αναγνωστών. Τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, στις 20:00.

 

Όσο για τη διοργάνωση του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου, γίνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), την Περιφέρεια Αττικής και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με το Μικρό Παρίσι των Αθηνών και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών και με την υποστήριξη της Vestart.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, εδώ.

πηγηliberalgr

Σχετικές αναρτήσεις

Nammos: Το νέο μεγάλο ταξίδι ενός brand που κέρδισε τους κροίσους

lazaros lazaros

Μαρία Σπανού. Ένα Συνέδριο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΕΠΙΤΙΜΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ!

lazaros lazaros

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα αποφασίζουν για τις εκλογές – Μετά την ομιλία του Στ. Κασσελάκη οι ψηφοφορίες

lazaros lazaros