Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Τον τερματισμό της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ανακοίνωσε ο νέος Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο

Ρήγμα στο (σχεδόν) ενιαίο Ευρωπαϊκό μέτωπο υποστήριξης της Ουκρανίας – και μάλιστα σε ημέρα Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.– προκαλεί η ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ότι η χώρα του αποφάσισε να διακόψει την αποστολή κάθε στρατιωτικής βοήθειας πλέον προς την Ουκρανία, περιορίζοντας την συνεισφορά της Μπρατισλάβας προς τοΚίεβο σε “ανθρωπιστική και μη στρατιωτική βοήθεια”.

“Θεωρούμε, ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία είναι αποκλειστικά ανθρωπιστική και μη στρατιωτική βοήθεια, δεν θα εφοδιάζουμε πλέον με όπλα την Ουκρανία“, δήλωσε χωρίς περιστροφές ο κ.Φίτσο μία μόλις ημέρα μετά τον διορισμό του στην πρωθυπουργία, εφαρμόζοντας τη σχετική του δέσμευση έναντι των εκλογέων που τον ανέδειξαν στην εξουσία.

Το Αριστερό, λαϊκιστικό κόμμα Smer του Ρόμπερτ Φίτσο νίκησε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με την υπόσχεση ότι θα τερματισθεί η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, θα αντιμετωπισθεί η μετανάστευση και η Σλοβακία θα εφαρμόσει “ανεξάρτητη” εξωτερική πολιτική. Ο ίδιος, ηγείται τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού στο οποίο συμμετέχουν ακόμη το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα HLAS και το Ακροδεξιό φιλορωσικό Εθνικό Κόμμα της Σλοβακίας (SNS).

πηγη:economico.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Υπερθέαμα με 250 drones από την Περιφέρεια Αττικής για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

lazaros lazaros

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

lazaros lazaros

Ρεκόρ πλοίων σε Σύρο και Ελευσίνα – 500 πλοία έχουν εισέλθει στις δεξαμενές της ONEX

lazaros lazaros